Rezydencja w Latchorzewie
Nr projektu
A318
Powierzchnia
390 m²
Inwestor
prywatny
Projekt
2018
Realizacja
2021
Teren inwestycji to klimatyczne miejsce, położone tuż obok malowniczego Rezerwatu Przyrody "Łosiowe Błota". Otoczenie stało się inspiracją do stworzenia projektu, który w pełni wykorzystuje walory krajobrazowe działki.
Sercem domu stała się część dzienna z dwukondygnacyjną, przeszkloną fasadą, otwierającą się na ogród. Dzięki niej już od wczesnych godzin porannych do wnętrza wnika duża ilość promieni słonecznych.


Na piętrze zlokalizowano doświetloną antresolę, będącą miejscem przeznaczonym do czytania książek lub pracy z widokiem na zieleń.

Dodatkowo, dla każdej sypialni zaprojektowano loggie oraz zadaszone tarasy, dające poczucie obcowania z naturą z niemal z każdej części domu.

Bryła budynku stanowi prostopadłościan z podstawą w kształcie litery L. Wszelkie podcięcia i rozrzeźbienia domu zostały wykończone drewnem świerkowym, aby jak najbardziej wpasować się w naturalny charakter okolicy.

Zdjęcia: Mikołaj Warsztocki
Zadzwoń lub napisz do nas!
Wycenę projektów przygotujemy bezpłatnie.
A8 Architektura
Piotr Lewandowski
ul. Osmańczyka 10/112
01-494 Warszawa
© A8 Architektura 2022

Projekt i realizacja:
Creo Ignis © 2020
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Dowiedz się więcej o plikach cookies.