Restauracja Bombaj Masala Browary
Nr projektu
W234
Powierzchnia
230 m²
Inwestor
Karolina i Kedar Parab
Projekt
2021
Realizacja
2022
Jakiś czas temu stworzyliśmy oryginalny projekt wnętrza restauracji Bombaj Masala Praga Tapas&Bar. Inwestorzy zaufali nam po raz kolejny i powierzyli w nasze ręce projekt ich nowej indyjskiej restauracji na terenie Browarów Warszawskich.
Restaurację tworzą dwie główne sale dla gości – sala główna i sala prywatna do organizacji imprez okolicznościowych.
Serce lokalu stanowi bar, zaakcentowany kolorem intensywnej zieleni oraz miedzianymi detalami. Za barem mieści się kuchnia widoczna z całej sali głównej.

[rozwiń opis, aby zobaczyć wirtualny spacer]
Podobnie jak w poprzednim projekcie, głównym akcentem wnętrza lokalu jest sufit. Wykonany został z drewnianych, mijających się żyletek o nieregularnym kształcie, tworząc efekt falowania na całej powierzchni.
Regał na wino w sali głównej został zaprojektowany tak, aby wydawało się, że wychodzi z sufitu, powtarzając te same odstępy pomiędzy żyletkami w układzie regału. Całości efektu dopełniają wyselekcjonowane tapicerki siedzisk, tapety oraz detale w postaci obrazów i figur nawiązujących do indyjskiej kultury.
We wnętrzu zaplanowano również miejsce na wiele roślin doniczkowych. Zieleń pełni funkcję nie tylko dekoracyjną, ale także wprowadza relaksujący klimat do wnętrza restauracji.

fotograf i obrazy we wnętrzach: arch. Agata Czerska
wirtualny spacer: zdjeciawnetrz.pl

Zadzwoń lub napisz do nas!
Wycenę projektów przygotujemy bezpłatnie.
A8 Architektura
Piotr Lewandowski
ul. Osmańczyka 10/112
01-494 Warszawa
© A8 Architektura 2024

Projekt i realizacja:
Creo Ignis © 2020
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Dowiedz się więcej o plikach cookies.