Hala widowiskowo-sportowa w Pińczowie

Prosta bryła owinięta dopasowującą się do otoczenia wstęgą.

Nr projektu A125
Projekt 2009
Powierzchnia 3500 m2
Inwestor Gmina Pinczów

Hala widowiskowo-sportowa o nowoczesnej bryle, wpisująca się w istniejącą zabudowę. Założeniem  stworzenie ciekawej przestrzeni dla mieszkańców a także zaproponowanie oszczędnych i praktycznych rozwiązań w kwestii programu funkcjonalnego. Wyjściową formą budynku była prostopadłościenna bryła areny sportowej, owinięta dynamiczną „wstęgą”, dopasowującą się do funkcji oraz otoczenia. W zależności od potrzeby wstęga akcentuje wejście, przekształca się w część parku, ściankę wspinaczkową lub część skate-parku.

Zespół projektowy: Piotr Lewandowski, Olaf Chmielewski, Szymon Karaś, Sylwia Kluska, Andrzej Samsonowicz, Tomasz Smol.

Przyznane nagrody: